Dječja kuća Borovje

Osmijeh, veselje i zidovi šareni,
u njoj su dobrodošli veliki i maleni!
Kroz pjesmu, crtež i ples svijet istražuju,
jedni druge uvijek rado osnažuju.
Uvijek spremna i za avanture nove,
Dječja kuća Borovje to čarobno mjesto se zove!

Draga djeco,
volite li pjevati, plesati, crtati, glumiti, istraživati ili pričati strane jezike? Pozivamo vas da svoje slobodno vrijeme provedete radeći upravo ono što najviše volite, u Dječjoj kući Borovje!
Bez obzira na to idete li u vrtić ili školu, uključite se u našu plesnu, kazališnu ili likovnu radionicu, učite strane jezike, uđite u znanstveni svijet Malih istraživača ili putujte svijetom s Kreativnim putnicima!

Ako vam je malo “zaškripilo” u školi, nemate koncentracije za gradivo, ne znate kako biste učili ili jednostavno želite imati bolje ocjene nego što sada imate, slobodno nam se javite za pomoć pri učenju. Educirani mladi volonteri će se nalaziti s vama jednom tjedno u prostoru Dječje kuće Borovje i raditi s vama na poteškoćama koje imate vezano uz školsko gradivo.

I za vrijeme školskih praznika Dječja kuća Borovje je otvorena i poziva svu djecu da se pridruže na zanimljivim i veselim radionicama. Radionice se odvijaju u jutarnjim satima. Za djecu u dobi od 4 do 6 godina, radionice se odvijaju radnim danom od 10:00 do 11:15, a za djecu od 7 godina na više, provode se od 11:30 do 12:45.

Dječja kuća Borovje nalazi se na adresi Bože i Nikole Bionde 7, 10 000 Zagreb. Možete nas nazvati na broj telefona 01 6112 758 ili nam pisati na djecjakuca@hrabritelefon.hr.

Više o radionicama

Upisi u radionice su na početku svake školske godine, a svake godine nudimo nove i zanimljive radionice (možete se javiti i tijekom školske godine).

Neke od radionica su: Mali istraživači, Mali Englezi, Mali geografi, Čušpajz (kombinacija različitih kreativnih tehnika), Dramska, Plesna i mnoge druge!

Obilježavamo i važne datume u godini kao što su Dan planeta zemlje, Međunarodni dan djeteta, Majčin dan…
Svake godine organiziramo maskenbal, posjećujemo kazališta, zoološki vrt, a na kraju školske godine imamo Završno predstavljanje kada pokazujemo mamama, tatama, bakama, djedovima, prijateljima što smo radili cijelu školsku godinu!

Svaka radionica odvija se jednom tjedno u trajanju od 60 minuta, a u svakoj radionici sudjeluje do desetero djece.

Radionice vode naši volonteri i volonterke – studenti i studentice koji zajedno s djecom osmišljavaju što će sve raditi na radionicama. Npr. na plesnoj plešemo, na likovnoj crtamo, na dramskoj glumimo, na dizajnerskoj kreiramo fora odjeću, na glazbenoj pjevamo, a mali istraživači istražuju svijet oko nas. Uz sve to super se zabavljamo, učimo nešto novo i družimo se!

 DOBRODOŠLI! 🙂